Finland SM-liiga : Event statistics

Medal winners and event presentations


Select the events group

then Select the event

Statistics about : Finland - SM-liiga



Palmares since 1927/1928 :

  1. 1927/1928   Viipurin Reipas Viipurin Reipas
  2. 1928/1929   HJK Helsinki HJK Helsinki
  3. 1930/1931   TaPa Tampere TaPa Tampere
  4. 1931/1932   HJK Helsinki HJK Helsinki
  5. 1932/1933   HSK Helsinki HSK Helsinki
  6. 1933/1934   HSK Helsinki HSK Helsinki
  7. 1934/1935   HJK Helsinki HJK Helsinki
  8. 1935/1936   Ilves Tampere Ilves Tampere
  9. 1936/1937   Ilves Tampere Ilves Tampere
  10. 1937/1938   Ilves Tampere Ilves Tampere
  11. 1938/1939   KIF Helsinki KIF Helsinki
  12. 1940/1941   KIF Helsinki KIF Helsinki
  13. 1942/1943   KIF Helsinki KIF Helsinki
  14. 1944/1945   Ilves Tampere Ilves Tampere
  15. 1945/1946   Ilves Tampere Ilves Tampere
  16. 1946/1947   Ilves Tampere Ilves Tampere
  17. 1947/1948   Tarmo Hämeenlinna Tarmo Hämeenlinna
  18. 1948/1949   Tarmo Hämeenlinna Tarmo Hämeenlinna
  19. 1949/1950   Ilves Tampere Ilves Tampere
  20. 1950/1951   Ilves Tampere Ilves Tampere
  21. 1951/1952   Ilves Tampere Ilves Tampere
  22. 1952/1953   Tampere BK Tampere BK
  23. 1953/1954   Tampere BK Tampere BK
  24. 1954/1955   Tampere BK Tampere BK
  25. 1955/1956   TPS Turku TPS Turku
  26. 1956/1957   Ilves Tampere Ilves Tampere
  27. 1957/1958   Ilves Tampere Ilves Tampere
  28. 1958/1959   Tappara Tampere Tappara Tampere
  29. 1959/1960   Ilves Tampere Ilves Tampere
  30. 1960/1961   Tappara Tampere Tappara Tampere
  31. 1961/1962   Ilves Tampere Ilves Tampere
  32. 1962/1963   Lukko Rauma Lukko Rauma
  33. 1963/1964   Tappara Tampere Tappara Tampere
  34. 1964/1965   Karhut Pori Karhut Pori
  35. 1965/1966   Ilves Tampere Ilves Tampere
  36. 1966/1967   RU-38 Pori RU-38 Pori
  37. 1967/1968   KooVee Tampere KooVee Tampere
  38. 1968/1969   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  39. 1969/1970   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  40. 1970/1971   Assät Pori Assät Pori
  41. 1971/1972   Ilves Tampere Ilves Tampere
  42. 1972/1973   Jokerit Helsinki Jokerit Helsinki
  43. 1973/1974   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  44. 1974/1975   Tappara Tampere Tappara Tampere
  45. 1975/1976   TPS Turku TPS Turku
  46. 1976/1977   Tappara Tampere Tappara Tampere
  47. 1977/1978   Assät Pori Assät Pori
  48. 1978/1979   Tappara Tampere Tappara Tampere
  49. 1979/1980   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  50. 1980/1981   Kärpät Oulu Kärpät Oulu
  51. 1981/1982   Tappara Tampere Tappara Tampere
  52. 1982/1983   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  53. 1983/1984   Tappara Tampere Tappara Tampere
  54. 1984/1985   Ilves Tampere Ilves Tampere
  55. 1985/1986   Tappara Tampere Tappara Tampere
  56. 1986/1987   Tappara Tampere Tappara Tampere
  57. 1987/1988   Tappara Tampere Tappara Tampere
  58. 1988/1989   TPS Turku TPS Turku
  59. 1989/1990   TPS Turku TPS Turku
  60. 1990/1991   TPS Turku TPS Turku
  61. 1991/1992   Jokerit Helsinki Jokerit Helsinki
  62. 1992/1993   TPS Turku TPS Turku
  63. 1993/1994   Jokerit Helsinki Jokerit Helsinki
  64. 1994/1995   TPS Turku TPS Turku
  65. 1995/1996   Jokerit Helsinki Jokerit Helsinki
  66. 1996/1997   Jokerit Helsinki Jokerit Helsinki
  67. 1997/1998   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  68. 1998/1999   TPS Turku TPS Turku
  69. 1999/2000   TPS Turku TPS Turku
  70. 2000/2001   TPS Turku TPS Turku
  71. 2001/2002   Tappara Tampere Tappara Tampere
  72. 2002/2003   Tappara Tampere Tappara Tampere
  73. 2003/2004   Kärpät Oulu Kärpät Oulu
  74. 2004/2005   Kärpät Oulu Kärpät Oulu
  75. 2005/2006   HPK Hämeenlinna HPK Hämeenlinna
  76. 2006/2007   Kärpät Oulu Kärpät Oulu
  77. 2007/2008   Kärpät Oulu Kärpät Oulu
  78. 2008/2009   JYP Jyväskylä JYP Jyväskylä
  79. 2009/2010   TPS Turku TPS Turku
  80. 2010/2011   HIFK Helsinki HIFK Helsinki
  81. 2011/2012   JYP Jyväskylä JYP Jyväskylä
  82. 2012/2013   Assät Pori Assät Pori
  83. 2013/2014   Kärpät Oulu Kärpät Oulu

List of winners since 1927/1928 :

Ilves Tampere16
 
Tappara Tampere13
 
TPS Turku11
 
HIFK Helsinki7
 
Kärpät Oulu6
 
Jokerit Helsinki5
 
Assät Pori3
HJK Helsinki3
KIF Helsinki3
Tampere BK3
 
HSK Helsinki2
JYP Jyväskylä2
Tarmo Hämeenlinna2
 
HPK Hämeenlinna1
Karhut Pori1
KooVee Tampere1
Lukko Rauma1
RU-38 Pori1
TaPa Tampere1
Viipurin Reipas1

Winners and finalists since 1927/1928 :

WinnersFinalists
Ilves Tampere169
Tappara Tampere1310
TPS Turku1111
HIFK Helsinki74
Kärpät Oulu63
Jokerit Helsinki57
HJK Helsinki36
Assät Pori34
KIF Helsinki33
Tampere BK30
Tarmo Hämeenlinna27
JYP Jyväskylä22
HSK Helsinki20
HPK Hämeenlinna13
Lukko Rauma13
KooVee Tampere13
Viipurin Reipas10
Karhut Pori10
RU-38 Pori10
TaPa Tampere10
HPS Helsinki3
Espoo Blues2
KalPa Kuopio1
Karhu-Kissat Helsinki1
Pelicans Lahti1
TuTo Turku
AIFK Turku
Riento Turku
SaiPa Lappeenranta
TuPK Turku

Winners and finalists by city since 1927/1928 :

WinnersFinalists
Tampere3422
Helsinki2024
Turku1111
Oulu63
Pori54
Hämeenlinna310
Jyväskylä22
Rauma13
Vyborg10
Espoo2
Kuopio1
Lahti1
Lappeenranta

Various statistics since 2003/2004 :

Number of appearances
1Assät Pori12
2Espoo Blues12
3HIFK Helsinki12
4HPK Hämeenlinna12
5Ilves Tampere12
6JYP Jyväskylä12
7Kärpät Oulu12
8Lukko Rauma12
9Pelicans Lahti12
10SaiPa Lappeenranta12
Number of matches
1Kärpät Oulu753
2Espoo Blues736
3JYP Jyväskylä720
4HIFK Helsinki715
5Jokerit Helsinki712
6HPK Hämeenlinna710
7Tappara Tampere708
8Lukko Rauma701
9TPS Turku684
10Pelicans Lahti680
Games per appearance
1Jokerit Helsinki64.7
2Kärpät Oulu62.8
3Espoo Blues61.3
4JYP Jyväskylä60
5HIFK Helsinki59.6
6HPK Hämeenlinna59.2
7Tappara Tampere59
8Lukko Rauma58.4
9TPS Turku57
10KalPa Kuopio56.8
Wins
1Kärpät Oulu477
2HIFK Helsinki403
3JYP Jyväskylä395
4Jokerit Helsinki388
5HPK Hämeenlinna368
6Tappara Tampere361
7Espoo Blues358
8Lukko Rauma336
9TPS Turku309
10Assät Pori306
Number of wins in games played
1Kärpät Oulu63 %
2HIFK Helsinki56 %
3JYP Jyväskylä55 %
4Jokerit Helsinki54 %
5HPK Hämeenlinna52 %
6Tappara Tampere51 %
7Espoo Blues49 %
8Lukko Rauma48 %
9Assät Pori46 %
10TPS Turku45 %
Drawn matches
1Lukko Rauma8
2Espoo Blues7
3HPK Hämeenlinna7
4JYP Jyväskylä7
5Jokerit Helsinki7
6Pelicans Lahti7
7TPS Turku7
8Assät Pori5
9HIFK Helsinki5
10SaiPa Lappeenranta5
Losses
1Pelicans Lahti385
2SaiPa Lappeenranta385
3Ilves Tampere374
4Espoo Blues371
5TPS Turku368
6Lukko Rauma357
7Assät Pori356
8Tappara Tampere345
9HPK Hämeenlinna335
10JYP Jyväskylä318
Number of losses in games played
1SaiPa Lappeenranta58 %
2Pelicans Lahti57 %
3KalPa Kuopio56 %
4Ilves Tampere55 %
5TPS Turku54 %
6Assät Pori53 %
7Lukko Rauma51 %
8Espoo Blues50 %
9Tappara Tampere49 %
10HPK Hämeenlinna47 %
Number of ties in games played
1Assät Pori1 %
2Espoo Blues1 %
3HIFK Helsinki1 %
4HPK Hämeenlinna1 %
5JYP Jyväskylä1 %
6Jokerit Helsinki1 %
7Kärpät Oulu1 %
8Lukko Rauma1 %
9Pelicans Lahti1 %
10SaiPa Lappeenranta1 %



Finland - SM-liiga : All time table since 2003/2004

(Based on W=2 pts, D=1 pts and L=0 pts)

Team Appearances First appearance Best result Pts MP W D L GF GA diff
1 Kärpät Oulu 12 2003/2004 1st 1435 753 477 4 272 2302 1724 +578
2 HIFK Helsinki 12 2003/2004 1st 1214 715 403 5 307 2083 1816 +267
3 JYP Jyväskylä 12 2003/2004 1st 1192 720 395 7 318 1951 1670 +281
4 Jokerit Helsinki 11 2003/2004 2nd 1171 712 388 7 317 1974 1765 +209
5 HPK Hämeenlinna 12 2003/2004 1st 1111 710 368 7 335 1921 1849 +72
6 Tappara Tampere 12 2003/2004 2nd 1085 708 361 2 345 1928 1864 +64
7 Espoo Blues 12 2003/2004 2nd 1081 736 358 7 371 1879 1853 +26
8 Lukko Rauma 12 2003/2004 3rd 1016 701 336 8 357 1850 1852 -2
9 TPS Turku 12 2003/2004 1st 934 684 309 7 368 1701 1880 -179
10 Assät Pori 12 2003/2004 1st 923 667 306 5 356 1679 1909 -230
11 Ilves Tampere 12 2003/2004 - 900 676 299 3 374 1728 1988 -260
12 Pelicans Lahti 12 2003/2004 2nd 871 680 288 7 385 1746 2060 -314
13 SaiPa Lappeenranta 12 2003/2004 4th 812 659 269 5 385 1648 1936 -288
14 KalPa Kuopio 10 2005/2006 3rd 756 568 252 0 316 1382 1600 -218