Le Tour de Langkawi : Event statistics

Medal winners and event presentations


Select the events group

then Select the event

Statistics about : Le Tour de Langkawi



Palmares since 1996 :

19961  Damian McDonald (AUS)2  Christopher Newton (GBR)3  Brett Dennis (AUS)
19971  Luca Scinto (ITA)2  Jens Voigt (GER)3  Alberto Elli (ITA)
19981  Gabriele Missaglia (ITA)2  Giuliano Figueras (ITA)3  Nicklas Axelsson (SWE)
19991  Paolo Lanfranchi (ITA)2  Sergey Ivanov (RUS)3  Alan Iacuone (AUS)
20001  Chris Horner (USA)2  Julio Alberto Perez Cuapio (MEX)3  Fortunato Baliani (ITA)
20011  Paolo Lanfranchi (ITA)2  Paolo Bettini (ITA)3  Chris Wherry (USA)
20021  Hernan Dario Munoz Giraldo (COL)2  Robert Hunter (RSA)3  David George (RSA)
20031  Thomas Danielson (USA)2  Hernan Dario Munoz Giraldo (COL)3  Freddy Gonzalez Martinez (COL)
20041  Freddy Gonzalez Martinez (COL)2  Ryan Cox (RSA)3  Dave Bruylandts (BEL)
20051  Ryan Cox (RSA)2  José Humberto Rujano Guillen (VEN)3  Tiaan Kannemeyer (RSA)
20061  David George (RSA)2  Francesco Bellotti (ITA)3  Gabriele Missaglia (ITA)
20071  Anthony Charteau (FRA)2  Jose Rodolfo Serpa Perez (COL)3  Walter Fernando Pedraza Morales (COL)
20081  Ruslan Ivanov (MDA)2  Matthieu Sprick (FRA)3  Gustavo Cesar Veloso (SPA)
20091  Jose Rodolfo Serpa Perez (COL)2  David Jay Crawford (AUS)3  Jackson Jesus Rodriguez Ortiz (VEN)
20101  José Humberto Rujano Guillen (VEN)2  Hyo Suk Gong (KOR)3  Hossein Askari (IRI)
20111  Yonathan Monsalve Pertsinidis (VEN)2  Libardo Niño Corredor (COL)3  Emanuele Sella (ITA)
20121  Jose Rodolfo Serpa Perez (COL)2  José Humberto Rujano Guillen (VEN)3  Victor Niño Corredor (COL)
20131  Julián David Arredondo Moreno (COL)2  Pieter Weening (NED)3  Sergio Pardilla Bellón (SPA)
20141  Mirsamad Pourseyedigolakhour (IRI)2  Kudus Ghebremedhin Merhawi (ERA)3  Isaac Bolivar Hernandez (COL)

All podiums since 1996 :

WinnersSecond placeThird place
  Jose Rodolfo Serpa Perez (COL)  2  1  0
  Paolo Lanfranchi (ITA)  2  0  0
  José Humberto Rujano Guillen (VEN)  1  2  0
  Hernan Dario Munoz Giraldo (COL)  1  1  0
  Ryan Cox (RSA)  1  1  0
  David George (RSA)  1  0  1
  Freddy Gonzalez Martinez (COL)  1  0  1
  Gabriele Missaglia (ITA)  1  0  1
  Anthony Charteau (FRA)  1  0  0
  Chris Horner (USA)  1  0  0
  Damian McDonald (AUS)  1  0  0
  Julián David Arredondo Moreno (COL)  1  0  0
  Luca Scinto (ITA)  1  0  0
  Mirsamad Pourseyedigolakhour (IRI)  1  0  0
  Ruslan Ivanov (MDA)  1  0  0
  Thomas Danielson (USA)  1  0  0
  Yonathan Monsalve Pertsinidis (VEN)  1  0  0
  Christopher Newton (GBR)    1  0
  David Jay Crawford (AUS)    1  0
  Francesco Bellotti (ITA)    1  0
  Giuliano Figueras (ITA)    1  0
  Hyo Suk Gong (KOR)    1  0
  Jens Voigt (GER)    1  0
  Julio Alberto Perez Cuapio (MEX)    1  0
  Kudus Ghebremedhin Merhawi (ERA)    1  0
  Libardo Niño Corredor (COL)    1  0
  Matthieu Sprick (FRA)    1  0
  Paolo Bettini (ITA)    1  0
  Pieter Weening (NED)    1  0
  Robert Hunter (RSA)    1  0
  Sergey Ivanov (RUS)    1  0
  Alan Iacuone (AUS)      1
  Alberto Elli (ITA)      1
  Brett Dennis (AUS)      1
  Chris Wherry (USA)      1
  Dave Bruylandts (BEL)      1
  Emanuele Sella (ITA)      1
  Fortunato Baliani (ITA)      1
  Gustavo Cesar Veloso (SPA)      1
  Hossein Askari (IRI)      1
  Isaac Bolivar Hernandez (COL)      1
  Jackson Jesus Rodriguez Ortiz (VEN)      1
  Nicklas Axelsson (SWE)      1
  Sergio Pardilla Bellón (SPA)      1
  Tiaan Kannemeyer (RSA)      1
  Victor Niño Corredor (COL)      1
  Walter Fernando Pedraza Morales (COL)      1

Podiums by country since 1996 :

WinnersSecond placeThird place
  Colombia  5  3  4
  Italy  4  3  4
  South Africa  2  2  2
  Venezuela  2  2  1
  United States  2  0  1
  Australia  1  1  2
  France  1  1  0
  Iran  1  0  1
  Moldova  1  0  0
  Eritrea    1  0
  Germany    1  0
  Great Britain    1  0
  Mexico    1  0
  Netherlands    1  0
  Republic of Korea    1  0
  Russia    1  0
  Spain      2
  Belgium      1
  Sweden      1

The 15 top stage winners since 1996 :

1Andrea Guardini (ITA)14
2Graeme Allen Brown (AUS)9
3Theo Bos (NED)6
4Alberto Loddo (ITA)6
5Luciano André Pagliarini Mendonca (BRA)6
6Guillermo Rubén Bongiorno (ARG)5
7Enrico Degano (ITA)5
8Jose Rodolfo Serpa Perez (COL)5
9Mattia Gavazzi (ITA)4
10Moreno Di Biase (ITA)3
11Robert Hunter (RSA)3
12Paolo Lanfranchi (ITA)3
13Frank McCormack (USA)3
14Nathan O'Neill (AUS)3
15Fred Rodriguez (USA)3