Gymnastics - Olympic Games - Artistic Gymnastics : Event statistics

Medal winners and event presentations


Select the events group

then Select the event

Statistics about : Olympic Games - Artistic Gymnastics



Palmares since 1952 :

19521.URS Mariya Gorokhovskaya (URS)2.URS Nina Bocharova (URS)3.HUN Margit Korondi (HUN)
19561.URS Larissa Latynina (URS)2.HUN Ágnes Keleti (HUN)3.URS Sofiya Muratova (URS)
19601.URS Larissa Latynina (URS)2.URS Sofiya Muratova (URS)3.URS Polina Astakhova (URS)
19641.CZE Vera Cáslavská (CZE)2.URS Larissa Latynina (URS)3.URS Polina Astakhova (URS)
19681.CZE Vera Cáslavská (CZE)2.URS Zinaida Voronina (URS)3.URS Natalya Kuchinskaya (URS)
19721.URS Lyudmila Turisheva (URS)2.DDR Karin Janz (DDR)3.URS Tamara Lazakovich (URS)
19761.ROM Nadia Comaneci (ROM)2.URS Nelli Kim (URS)3.URS Lyudmila Turisheva (URS)
19801.URS Yelena Davydova (URS)2.ROM Nadia Comaneci (ROM)
DDR Maxi Gnauck (DDR)
19841.USA Mary Lou Retton (USA)2.ROM Ecaterina Szabo (ROM)3.ROM Simona Pauca (ROM)
19881.URS Yelena Shushunova (URS)2.ROM Daniela Silivas (ROM)3.URS Svetlana Boginskaya (URS)
19921.EUN Tatyana Gutsu (EUN)2.USA Shannon Miller (USA)3.ROM Lavinia Milosovici (ROM)
19961.UKR Liliya Podkopayeva (UKR)2.ROM Gina Gogean (ROM)3.ROM Simona Amanar (ROM)
ROM Lavinia Milosovici (ROM)
20001.ROM Simona Amanar (ROM)2.ROM Maria Olaru (ROM)3.CHN Liu Xuan (CHN)
20041.USA Carly Patterson (USA)2.RUS Svetlana Khorkina (RUS)3.CHN Nan Zhang (CHN)
20081.USA Nastia Liukin (USA)2.USA Shawn Johnson (USA)3.CHN Yilin Yang (CHN)
20121.RUS Victoria Komova (RUS)2.USA Alexandra Raisman (USA)3.USA Gabrielle Douglas (USA)3.RUS Aliya Mustafina (RUS)

All podiums since 1952 :

WinnersSecond placeThird place
URS Larissa Latynina (URS)210
CZE Vera Cáslavská (CZE)200
ROM Nadia Comaneci (ROM)110
URS Lyudmila Turisheva (URS)101
ROM Simona Amanar (ROM)101
USA Carly Patterson (USA)100
USA Mary Lou Retton (USA)100
USA Nastia Liukin (USA)100
URS Mariya Gorokhovskaya (URS)100
URS Yelena Davydova (URS)100
URS Yelena Shushunova (URS)100
EUN Tatyana Gutsu (EUN)100
UKR Liliya Podkopayeva (UKR)100
RUS Victoria Komova (RUS)100
URS Sofiya Muratova (URS)11
USA Alexandra Raisman (USA)10
USA Shannon Miller (USA)10
USA Shawn Johnson (USA)10
URS Nelli Kim (URS)10
URS Nina Bocharova (URS)10
URS Zinaida Voronina (URS)10
DDR Karin Janz (DDR)10
DDR Maxi Gnauck (DDR)10
HUN Ágnes Keleti (HUN)10
RUS Svetlana Khorkina (RUS)10
ROM Daniela Silivas (ROM)10
ROM Ecaterina Szabo (ROM)10
ROM Gina Gogean (ROM)10
ROM Maria Olaru (ROM)10
URS Polina Astakhova (URS)2
ROM Lavinia Milosovici (ROM)2
USA Gabrielle Douglas (USA)1
URS Natalya Kuchinskaya (URS)1
URS Svetlana Boginskaya (URS)1
URS Tamara Lazakovich (URS)1
HUN Margit Korondi (HUN)1
CHN Liu Xuan (CHN)1
CHN Nan Zhang (CHN)1
CHN Yilin Yang (CHN)1
RUS Aliya Mustafina (RUS)1
ROM Simona Pauca (ROM)1

Podiums by country since 1952 :

WinnersSecond placeThird place
U.S.S.R.657
United States331
Romania254
Czechoslovakia200
Russia111
Commonwealth of Independent States100
Ukraine100
East Germany20
Hungary11
China3