French National Championships : Event statistics

Medal winners and event presentations


Select the events group

then Select the event

Statistics about : French National Championships



Palmares since 1907 :

19071  Gustave Garrigou (FRA)2  Henri Lignon (FRA)3  Louis Trousselier (FRA)
19081  Gustave Garrigou (FRA)2  Louis Trousselier (FRA)3  Maurice Brocco (FRA)
19091  Jean Alavoine (FRA)2  Henri Lignon (FRA)3  Edouard Léonard (FRA)
19101  Emile Georget (FRA)2  Maurice Brocco (FRA)3  Lucien Petit-Breton (FRA)
19111  Octave Lapize (FRA)2  Gustave Garrigou (FRA)3  Jean Alavoine (FRA)
19121  Octave Lapize (FRA)2  Louis Engel (FRA)3  Maurice Brocco (FRA)
19131  Octave Lapize (FRA)2  Maurice Brocco (FRA)3  Charles Crupelandt (FRA)
19141  Charles Crupelandt (FRA)2  Emile Engel (FRA)3  Maurice Brocco (FRA)
19191  Henri Pélissier (FRA)2  Honoré Barthelemy (FRA)3  Maurice Brocco (FRA)
19201  Jean Alavoine (FRA)2  Henri Pélissier (FRA)3  Maurice Brocco (FRA)
19211  Francis Pélissier (FRA)2  Henri Pélissier (FRA)3  Romain Bellenger (FRA)
19221  Jean Brunier (FRA)2  Marcel Godard (FRA)3  Jean Alavoine (FRA)
19231  Francis Pélissier (FRA)2  Romain Bellenger (FRA)3  Henri Pélissier (FRA)
19241  Francis Pélissier (FRA)2  Henri Pélissier (FRA)3  Georges Cuvelier (FRA)
19251  Achille Souchard (FRA)2  Francis Pélissier (FRA)3  Romain Bellenger (FRA)
19261  Achille Souchard (FRA)2  Francis Pélissier (FRA)3  Ferdinand Le Drogo (FRA)
19271  Ferdinand Le Drogo (FRA)2  Charles Pélissier (FRA)3  Maurice Bonney (FRA)
19281  Ferdinand Le Drogo (FRA)2  André Leducq (FRA)3  Andre Raynaud (FRA)
19291  Marcel Bidot (FRA)2  Jean Bidot (FRA)3  André Leducq (FRA)
19301  Roger Bisseron (FRA)2  Charles Pélissier (FRA)3  Ferdinand Le Drogo (FRA)
19311  Armand Blanchonnet (FRA)2  Francis Pélissier (FRA)3  André Leducq (FRA)
19321  André Godinat (FRA)2  Antonin Magne (FRA)3  Benoit Faure (FRA)
19331  Roger Lapèbie (FRA)2  Antonin Magne (FRA)3  Georges Speicher (FRA)
19341  Raymond Louviot (FRA)2  Antonin Magne (FRA)3  André Godinat (FRA)
19351  Georges Speicher (FRA)2  René Le Greves (FRA)3  Jules Merviel (FRA)
19361  René Le Greves (FRA)2  Antonin Magne (FRA)3  Louis Thiétard (FRA)
19371  Georges Speicher (FRA)2  René Le Greves (FRA)3  Joseph Soffietti (FRA)
19381  Paul Maye (FRA)2  Sylvain Marcaillou (FRA)3  Marcel Laurent (FRA)
19391  Georges Speicher (FRA)2  Louis Thiétard (FRA)3  Fabien Galateau (FRA)
19411  René Vietto (FRA)2  Dante Gianello (FRA)3  Victor Pernac (FRA)
19421  Emile Idée (FRA)2  Raymond Louviot (FRA)3  Lucien Le Guevel (FRA)
19431  Paul Maye (FRA)2  Benoit Faure (FRA)3  Lucien Lauk (FRA)
19441  Urbain Caffi (FRA)2  Lucien Teisseire (FRA)3  Emile Idée (FRA)
19451  Eloi Tassin (FRA)2  Paul Maye (FRA)3  Joseph Goutorbe (FRA)
19461  Louis Caput (FRA)2  Joseph Soffietti (FRA)3  Paul Neri (FRA)
19471  Emile Idée (FRA)2  Jean De Gribaldy (FRA)3  Lucien Lauk (FRA)
19481  César Marcelak (POL)2  Raymond Louviot (FRA)3  Paul Giguet (FRA)
19491  Jean Rey (FRA)2  Camille Danguillaume (FRA)3  Attilio Redolfi (FRA)
19501  Louison Bobet (FRA)2  Antonin Rolland (FRA)3  Emile Idée (FRA)
19511  Louison Bobet (FRA)2  Pierre Barbotin (FRA)3  Roger Buchonnet (FRA)
19521  Adolphe Deledda (FRA)2  Jean Baldassari (FRA)3  Bernard Gauthier (FRA)
19531  Raphaël Géminiani (FRA)2  Antonin Rolland (FRA)3  Louison Bobet (FRA)
19541  Jacques Dupont (FRA)2  Robert Varnajo (FRA)3  Pierre Molinéris (FRA)
19551  André Darrigade (FRA)2  Louison Bobet (FRA)3  Louis Caput (FRA)
19561  Bernard Gauthier (FRA)2  René Privat (FRA)3  Louison Bobet (FRA)
19571  Valentin Huot (FRA)2  Marcel Rohrbach (FRA)3  Jean Forestier (FRA)
19581  Valentin Huot (FRA)2  Raphaël Géminiani (FRA)3  François Mahé (FRA)
19591  Henry Anglade (FRA)2  Jean Forestier (FRA)3  René Privat (FRA)
19601  Jean Stablinski (FRA)2  Louis Rostollan (FRA)3  André Darrigade (FRA)
19611  Raymond Poulidor (FRA)2  Jean Stablinski (FRA)3  Guy Ignolin (FRA)
19621  Jean Stablinski (FRA)2  Louis Rostollan (FRA)3  André Darrigade (FRA)
19631  Jean Stablinski (FRA)2  Guy Ignolin (FRA)3  Jacques Anquetil (FRA)
19641  Jean Stablinski (FRA)2  Georges Groussard (FRA)3  André Foucher (FRA)
19651  Henry Anglade (FRA)2  Raymond Poulidor (FRA)3  Jacques Anquetil (FRA)
19661  Jean-Claude Theillière (FRA)2  Jean Stablinski (FRA)3  André Foucher (FRA)
19671  Désiré Letort (FRA)2  Lucien Aimar (FRA)3  Raymond Riotte (FRA)
19681  Lucien Aimar (FRA)2  Roger Pingeon (FRA)3  Michel Périn (FRA)
19691  Raymond Delisle (FRA)2  Maurice Izier (FRA)3  Bernard Guyot (FRA)
19701  Paul Gutty (FRA)2  Cyrille Guimard (FRA)3  Christian Raymond (FRA)
19711  Yves Hézard (FRA)2  Jean Dumont (FRA)3  Cyrille Guimard (FRA)
19721  Roland Berland (FRA)2  Bernard Guyot (FRA)3  Michel Périn (FRA)
19731  Bernard Thévenet (FRA)2  Régis Ovion (FRA)3  Claude Tollet (FRA)
19741  Georges Talbourdet (FRA)2  Alain Santy (FRA)3  Bernard Bourreau (FRA)
19751  Régis Ovion (FRA)2  Alain Santy (FRA)3  Gérard Moneyron (FRA)
19761  Guy Sibille (FRA)2  Alain Meslet (FRA)3  Jean-Pierre Genêt (FRA)
19771  Marcel Tinazzi (FRA)2  René Bittinger (FRA)3  André Chalmel (FRA)
19781  Bernard Hinault (FRA)2  Jean René Bernaudeau (FRA)3  Gilbert Chaumaz (FRA)
19791  Roland Berland (FRA)2  Bernard Hinault (FRA)3  Mariano Martinez (FRA)
19801  Pierre-Raymond Villemiane (FRA)2  Bernard Hinault (FRA)3  Raymond Martin (FRA)
19811  Serge Beucherie (FRA)2  Bernard Vallet (FRA)3  Hubert Linard (FRA)
19821  Régis Clère (FRA)2  Bernard Vallet (FRA)3  Jacques Michaud (FRA)
19831  Marc Gomez (FRA)2  Jacques Michaud (FRA)3  Jean René Bernaudeau (FRA)
19841  Laurent Fignon (FRA)2  Eric Dall'Armelina (FRA)3  Pascal Jules (FRA)
19851  Jean-Claude Leclercq (FRA)2  Charly Bérard (FRA)3  Martial Gayant (FRA)
19861  Yvon Madiot (FRA)2  Jean-Claude Leclercq (FRA)3  Jean-Claude Bagot (FRA)
19871  Marc Madiot (FRA)2  Luc Leblanc (FRA)3  Martial Gayant (FRA)
19881  Laurent Jalabert (FRA)2  Luc Leblanc (FRA)3  Richard Virenque (FRA)
19891  Eric Caritoux (FRA)2  Laurent Bezault (FRA)3  Martial Gayant (FRA)
19901  Philippe Louviot (FRA)2  Pascal Dubois (FRA)3  Christophe Manin (FRA)
19911  Armand De Las Cuevas (FRA)2  Thierry Claveyrolat (FRA)3  Gérard Rue (FRA)
19921  Luc Leblanc (FRA)2  Thierry Marie (FRA)3  Jean-claude Colotti (FRA)
19931  Jacky Durand (FRA)2  Laurent Brochard (FRA)3  Francisque Teyssier (FRA)
19941  Jacky Durand (FRA)2  Frédéric Moncassin (FRA)3  Christophe Capelle (FRA)
19951  Eddy Seigneur (FRA)2  Jean-claude Colotti (FRA)3  Laurent Madouas (FRA)
19961  Stéphane Heulot (FRA)2  Laurent Roux (FRA)3  Frédéric Guesdon (FRA)
19971  Stéphane Barthe (FRA)2  Damien Nazon (FRA)3  Franck Morelle (FRA)
19981  Laurent Jalabert (FRA)2  Luc Leblanc (FRA)3  Richard Virenque (FRA)
19991  François Simon (FRA)2  Pascal Hervé (FRA)3  Cédric Vasseur (FRA)
20001  Christophe Capelle (FRA)2  Jacky Durand (FRA)3  Anthony Morin (FRA)
20011  Didier Rous (FRA)2  Walter Beneteau (FRA)3  Arnaud Pretot (FRA)
20021  Nicolas Vogondy (FRA)2  Nicolas Jalabert (FRA)3  Patrice Halgand (FRA)
20031  Didier Rous (FRA)2  Richard Virenque (FRA)3  Patrice Halgand (FRA)
20041  Thomas Voeckler (FRA)2  Cyril Dessel (FRA)3  Benoît Salmon (FRA)
20051  Pierrick Fedrigo (FRA)2  Laurent Brochard (FRA)3  Nicolas Jalabert (FRA)
20061  Florent Brard (FRA)2  Thomas Voeckler (FRA)3  Didier Rous (FRA)
20071  Christophe Moreau (FRA)2  Pierrick Fedrigo (FRA)3  Patrice Halgand (FRA)
20081  Nicolas Vogondy (FRA)2  Arnaud Coyot (FRA)3  Julien Loubet (FRA)
20091  Dimitri Champion (FRA)2  Anthony Geslin (FRA)3  Anthony Roux (FRA)
20101  Thomas Voeckler (FRA)2  Christophe Le Mével (FRA)3  Mickael Delage (FRA)
20111  Jeannie Longo Ciprelli (FRA)2  Christel Ferrier Bruneau (FRA)3  Audrey Cordon (FRA)
20121  Pauline Ferrand Prevot (FRA)2  Audrey Cordon (FRA)3  Edwige Pitel (FRA)
20131  Pauline Ferrand Prevot (FRA)2  Audrey Cordon (FRA)3  Melodie Lesueur (FRA)

All podiums since 1907 :

WinnersSecond placeThird place
  Jean Stablinski (FRA)  4  2  0
  Francis Pélissier (FRA)  3  3  0
  Georges Speicher (FRA)  3  0  1
  Octave Lapize (FRA)  3  0  0
  Louison Bobet (FRA)  2  1  2
  Gustave Garrigou (FRA)  2  1  0
  Jacky Durand (FRA)  2  1  0
  Paul Maye (FRA)  2  1  0
  Thomas Voeckler (FRA)  2  1  0
  Emile Idée (FRA)  2  0  2
  Ferdinand Le Drogo (FRA)  2  0  2
  Jean Alavoine (FRA)  2  0  2
  Didier Rous (FRA)  2  0  1
  Achille Souchard (FRA)  2  0  0
  Henry Anglade (FRA)  2  0  0
  Laurent Jalabert (FRA)  2  0  0
  Nicolas Vogondy (FRA)  2  0  0
  Pauline Ferrand Prevot (FRA)  2  0  0
  Roland Berland (FRA)  2  0  0
  Valentin Huot (FRA)  2  0  0
  Henri Pélissier (FRA)  1  3  1
  Luc Leblanc (FRA)  1  3  0
  Bernard Hinault (FRA)  1  2  0
  Raymond Louviot (FRA)  1  2  0
  René Le Greves (FRA)  1  2  0
  Jean-Claude Leclercq (FRA)  1  1  0
  Lucien Aimar (FRA)  1  1  0
  Pierrick Fedrigo (FRA)  1  1  0
  Raphaël Géminiani (FRA)  1  1  0
  Raymond Poulidor (FRA)  1  1  0
  Régis Ovion (FRA)  1  1  0
  André Darrigade (FRA)  1  0  2
  André Godinat (FRA)  1  0  1
  Bernard Gauthier (FRA)  1  0  1
  Charles Crupelandt (FRA)  1  0  1
  Christophe Capelle (FRA)  1  0  1
  Louis Caput (FRA)  1  0  1
  Adolphe Deledda (FRA)  1  0  0
  Armand Blanchonnet (FRA)  1  0  0
  Armand De Las Cuevas (FRA)  1  0  0
  Bernard Thévenet (FRA)  1  0  0
  César Marcelak (POL)  1  0  0
  Christophe Moreau (FRA)  1  0  0
  Désiré Letort (FRA)  1  0  0
  Dimitri Champion (FRA)  1  0  0
  Eddy Seigneur (FRA)  1  0  0
  Eloi Tassin (FRA)  1  0  0
  Emile Georget (FRA)  1  0  0
  Eric Caritoux (FRA)  1  0  0
  Florent Brard (FRA)  1  0  0
  François Simon (FRA)  1  0  0
  Georges Talbourdet (FRA)  1  0  0
  Guy Sibille (FRA)  1  0  0
  Jacques Dupont (FRA)  1  0  0
  Jean Brunier (FRA)  1  0  0
  Jean-Claude Theillière (FRA)  1  0  0
  Jean Rey (FRA)  1  0  0
  Jeannie Longo Ciprelli (FRA)  1  0  0
  Laurent Fignon (FRA)  1  0  0
  Marc Gomez (FRA)  1  0  0
  Marc Madiot (FRA)  1  0  0
  Marcel Bidot (FRA)  1  0  0
  Marcel Tinazzi (FRA)  1  0  0
  Paul Gutty (FRA)  1  0  0
  Philippe Louviot (FRA)  1  0  0
  Pierre-Raymond Villemiane (FRA)  1  0  0
  Raymond Delisle (FRA)  1  0  0
  Régis Clère (FRA)  1  0  0
  René Vietto (FRA)  1  0  0
  Roger Bisseron (FRA)  1  0  0
  Roger Lapèbie (FRA)  1  0  0
  Serge Beucherie (FRA)  1  0  0
  Stéphane Barthe (FRA)  1  0  0
  Stéphane Heulot (FRA)  1  0  0
  Urbain Caffi (FRA)  1  0  0
  Yves Hézard (FRA)  1  0  0
  Yvon Madiot (FRA)  1  0  0
  Antonin Magne (FRA)    4  0
  Maurice Brocco (FRA)    2  5
  Audrey Cordon (FRA)    2  1
  Alain Santy (FRA)    2  0
  Antonin Rolland (FRA)    2  0
  Bernard Vallet (FRA)    2  0
  Charles Pélissier (FRA)    2  0
  Henri Lignon (FRA)    2  0
  Laurent Brochard (FRA)    2  0
  Louis Rostollan (FRA)    2  0
  André Leducq (FRA)    1  2
  Richard Virenque (FRA)    1  2
  Romain Bellenger (FRA)    1  2
  Benoit Faure (FRA)    1  1
  Bernard Guyot (FRA)    1  1
  Cyrille Guimard (FRA)    1  1
  Guy Ignolin (FRA)    1  1
  Jacques Michaud (FRA)    1  1
  Jean-claude Colotti (FRA)    1  1
  Jean Forestier (FRA)    1  1
  Jean René Bernaudeau (FRA)    1  1
  Joseph Soffietti (FRA)    1  1
  Louis Thiétard (FRA)    1  1
  Louis Trousselier (FRA)    1  1
  Nicolas Jalabert (FRA)    1  1
  René Privat (FRA)    1  1
  Alain Meslet (FRA)    1  0
  Anthony Geslin (FRA)    1  0
  Arnaud Coyot (FRA)    1  0
  Camille Danguillaume (FRA)    1  0
  Charly Bérard (FRA)    1  0
  Christel Ferrier Bruneau (FRA)    1  0
  Christophe Le Mével (FRA)    1  0
  Cyril Dessel (FRA)    1  0
  Damien Nazon (FRA)    1  0
  Dante Gianello (FRA)    1  0
  Emile Engel (FRA)    1  0
  Eric Dall'Armelina (FRA)    1  0
  Frédéric Moncassin (FRA)    1  0
  Georges Groussard (FRA)    1  0
  Honoré Barthelemy (FRA)    1  0
  Jean Baldassari (FRA)    1  0
  Jean Bidot (FRA)    1  0
  Jean De Gribaldy (FRA)    1  0
  Jean Dumont (FRA)    1  0
  Laurent Bezault (FRA)    1  0
  Laurent Roux (FRA)    1  0
  Louis Engel (FRA)    1  0
  Lucien Teisseire (FRA)    1  0
  Marcel Godard (FRA)    1  0
  Marcel Rohrbach (FRA)    1  0
  Maurice Izier (FRA)    1  0
  Pascal Dubois (FRA)    1  0
  Pascal Hervé (FRA)    1  0
  Pierre Barbotin (FRA)    1  0
  René Bittinger (FRA)    1  0
  Robert Varnajo (FRA)    1  0
  Roger Pingeon (FRA)    1  0
  Sylvain Marcaillou (FRA)    1  0
  Thierry Claveyrolat (FRA)    1  0
  Thierry Marie (FRA)    1  0
  Walter Beneteau (FRA)    1  0
  Martial Gayant (FRA)      3
  Patrice Halgand (FRA)      3
  André Foucher (FRA)      2
  Jacques Anquetil (FRA)      2
  Lucien Lauk (FRA)      2
  Michel Périn (FRA)      2
  André Chalmel (FRA)      1
  Andre Raynaud (FRA)      1
  Anthony Morin (FRA)      1
  Anthony Roux (FRA)      1
  Arnaud Pretot (FRA)      1
  Attilio Redolfi (FRA)      1
  Benoît Salmon (FRA)      1
  Bernard Bourreau (FRA)      1
  Cédric Vasseur (FRA)      1
  Christian Raymond (FRA)      1
  Christophe Manin (FRA)      1
  Claude Tollet (FRA)      1
  Edouard Léonard (FRA)      1
  Edwige Pitel (FRA)      1
  Fabien Galateau (FRA)      1
  Francisque Teyssier (FRA)      1
  Franck Morelle (FRA)      1
  François Mahé (FRA)      1
  Frédéric Guesdon (FRA)      1
  Georges Cuvelier (FRA)      1
  Gérard Moneyron (FRA)      1
  Gérard Rue (FRA)      1
  Gilbert Chaumaz (FRA)      1
  Hubert Linard (FRA)      1
  Jean-Claude Bagot (FRA)      1
  Jean-Pierre Genêt (FRA)      1
  Joseph Goutorbe (FRA)      1
  Jules Merviel (FRA)      1
  Julien Loubet (FRA)      1
  Laurent Madouas (FRA)      1
  Lucien Le Guevel (FRA)      1
  Lucien Petit-Breton (FRA)      1
  Marcel Laurent (FRA)      1
  Mariano Martinez (FRA)      1
  Maurice Bonney (FRA)      1
  Melodie Lesueur (FRA)      1
  Mickael Delage (FRA)      1
  Pascal Jules (FRA)      1
  Paul Giguet (FRA)      1
  Paul Neri (FRA)      1
  Pierre Molinéris (FRA)      1
  Raymond Martin (FRA)      1
  Raymond Riotte (FRA)      1
  Roger Buchonnet (FRA)      1
  Victor Pernac (FRA)      1

Podiums by country since 1907 :

WinnersSecond placeThird place
  France  101  102  102
  Poland  1  0  0